HUISARTS & APOTHEEK LANGEZWAAG


INFORMATIE OVER MEDICIJNKEUZE&VERGOEDING


Zorgverzekeraars zetten hoog in op de kostenbesparing van geneesmiddelen. Daartoe hanteert men het zogenaamde substitutiemodel; dure merkmedicijnen moeten worden vervangen door goedkopere generieke medicatie. Alleen het laagste prijs middel wordt nog vergoed door uw verzekeraar. De dure middelen worden slechts nog voor een fractie van de inkoopprijs vergoed vanwege het argument “er is een goedkoper alternatief”. De opdracht is dus daar waar (medisch) mogelijk over op generieke middelen met vergelijkbare werking en samenstelling. In incidentele gevallen. betreft dit niet altijd een medische keuze maar een opgelegde financiele overweging.

Heeft u problemen met een dergelijke wisseling dan vragen wij u contact op te nemen met de medisch adviseur van uw zorgverzekeraar. Om u te helpen hebben wij hieronderstaand een voorbeeldbrief neergezet die u naar uw zorgverzekeraar kunt sturen. Hopelijk begrijpt u dat dit het maximale is wat we voor u kunnen doen, en we hopen dat uw problemen snel door de verzekeraar worden opgelost!

Download
Voorbeeldbrief aan verzekering
voorbeeldbrief med adviseur verzekeraar.
Adobe Acrobat document 17.3 KB


INFORMATIE OVER DE MEDICIJNROL/BAXTERZAKJES


Heeft u moeite met het op tijd innemen van uw medicijnen of vergeet u er wel eens eentje? Dan kunnen wij u helpen. Uw medicatie kan wekelijks uitgevuld worden in zogenaamde Baxter-zakjes.

Dit is een totaal andere manier van geneesmiddelen verpakken en afleveren. Uw middelen worden per innamemoment (bv 's morgens om 08.00 uur) in 1 zakje verpakt. U hoeft op dat moment dus alleen dat zakje te openen en uw geneesmiddelen in te nemen.

Dit is voor iedereen die meerdere geneesmiddelen gebruikt. Maar het is vooral een uitkomst voor mensen die veel geneesmiddelen (meer dan 4) op verschillende momenten gebruiken. Als u het lastig vindt om te onthouden welke middelen u wanneer moet innemen. Of bijvoorbeeld als u soms niet meer weet of u uw middelen vanmorgen nu wel of niet hebt ingenomen.

Uw geneesmiddelen zitten per week in zakjes verpakt. Die zakjes zitten allemaal aan elkaar en zijn opgerold tot 1 rol. Die rol gaat in een dispenser (gratis van de apotheek). Het enige wat u hoeft te doen is op het juiste moment het bovenste zakje af te scheuren, het zakje te openen en uw geneesmiddelen in te nemen. Deze service kost niets extra. Uw geneesmiddelen worden per week aan u afgeleverd of u kunt het zelf afhalen in de apotheek.

 

U kunt zich hiervoor aanmelden. Wij zullen dan samen met u kijken wat de beste past in u geval. U kunt dit doen door onderstaande gegevens in te vullen.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.INFORMATIE OVER DE HERHAALMODULE


 Dit is een (gratis) service waarbij de apotheek ervoor zorgt dat uw chronische medicijnen automatisch herhaald worden en op tijd voor u klaar staan.

 

Wat is uw voordeel?

De apotheek zorgt er samen met uw huisarts voor dat u op tijd weer nieuwe medicijnen kunt komen ophalen. Bij dit herhalen zorgen wij ervoor dat uw herhaalmedicijnen eens in de maand of eens in de 3 maanden (afhankelijk van het type medicijn) automatisch voor u klaar staan. U hoeft uw chronische medicatie niet meer aan te vragen via de receptenlijn, per mail of door doosjes van uw medicijnen bij ons in te leveren.

De voordelen op een rij:

 • Wij houden bij wanneer uw medicijnen bijna op zijn;
 • U hoeft de praktijk niet meer te benaderen voor een herhalingsrecept;
 • U krijgt bericht wanneer uw medicatie klaar staat in de apotheek;
 • U kunt de medicijnen afhalen wanneer u wilt.

Hoe werkt het?

U krijgt van ons een afhaalbericht (telefonisch of per email) 14 dagen voordat uw medicatie op zou moeten zijn. 1 week voordat de medicatie op is, kunt u de geneesmiddelen in de apotheek ophalen.

 

Wat zijn de regels?

 • Niet alle middelen komen in aanmerking voor de herhaalservice. Van bijv. crèmes en oogdruppels is niet te berekenen wanneer deze op zijn, bepaalde middelen zijn ongewenst om op te nemen. De aanvraag van deze middelen gaat op de oude manier.
 • Tijdens de intake wordt gekeken of de verschillende middelen die u gebruikt qua einddatum gelijk getrokken kunnen worden (synchroniseren), zodat u al uw middelen in een keer kunt ophalen.
 • Wanneer u met een medicijn stopt of het gebruik of sterkte verandert, moet u dit gelijk doorgeven aan onze apotheek. Wij wijzigen dit in de herhaalmodule. Dit bij kan bv na een bezoek aan een specialist in het ziekenhuis.
 • Ook als u langere tijd weggaat, bijvoorbeeld op vakantie, verzoeken we u dit tijdig door te geven. Wij kunnen dan zorgen dat u voldoende medicatie mee op reis neemt.
 • Nieuwe medicijnen worden in overleg met u opgenomen in de herhaalservice.

Met onderstaande formulier kunt u zich opgeven voor de herhaalservice. Voordat wij uw chronische medicijnen in de herhaalservice kunnen verwerken, is het van belang dat uw medicatie wordt gesynchroniseerd (gelijktrekken van al uw medicijnen). Wij vragen u daarom om eenmalig de medicatie die u thuis in uw bezit heeft te tellen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat uw medicatie gelijkgetrokken wordt. De eerste levering bestaat dan waarschijnlijk uit ongelijke aantallen, maar hierdoor heeft u wel weer van alles evenveel op voorraad. Dit zorgt ervoor dat u daarna maar eens in de maand of eens in de 3 maanden uw medicijnen op hoeft te halen.

 

Voor het overzicht is er onderstaand slechts ruimte voor 3 geneesmiddelen.

Voor het invullen van meer middelen klikt u op deze link.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. 

U kunt de informatie op deze website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.  Klik op de volgende link: www.thuisarts.nl