HUISARTS & APOTHEEK LANGEZWAAG


Wijziging vergoedingsbeleid zorgverzekering De Friesland

INFORMATIE OVER MEDICIJNKEUZE&VERGOEDING


Zorgverzekeraars zetten hoog in op de kostenbesparing van geneesmiddelen. Daartoe hanteert men het zogenaamde substitutiemodel; dure merkmedicijnen moeten worden vervangen door goedkopere generieke medicatie. Alleen het laagste prijs middel wordt nog vergoed door uw verzekeraar. De dure middelen worden slechts nog voor een fractie van de inkoopprijs vergoed vanwege het argument “er is een goedkoper alternatief”. De opdracht is dus daar waar (medisch) mogelijk over op generieke middelen met vergelijkbare werking en samenstelling. In incidentele gevallen. betreft dit niet altijd een medische keuze maar een opgelegde financiele overweging.

Heeft u problemen met een dergelijke wisseling dan vragen wij u contact op te nemen met de medisch adviseur van uw zorgverzekeraar. Om u te helpen hebben wij hieronderstaand een voorbeeldbrief neergezet die u naar uw zorgverzekeraar kunt sturen. Hopelijk begrijpt u dat dit het maximale is wat we voor u kunnen doen, en we hopen dat uw problemen snel door de verzekeraar worden opgelost!

Download
Voorbeeldbrief aan verzekering
voorbeeldbrief med adviseur verzekeraar.
Adobe Acrobat document 17.3 KB


INFORMATIE OVER DE MEDICIJNROL/BAXTERZAKJES


Heeft u moeite met het op tijd innemen van uw medicijnen of vergeet u er wel eens eentje? Dan kunnen wij u helpen. Uw medicatie kan wekelijks uitgevuld worden in zogenaamde Baxter-zakjes.

Dit is een totaal andere manier van geneesmiddelen verpakken en afleveren. Uw middelen worden per innamemoment (bv 's morgens om 08.00 uur) in 1 zakje verpakt. U hoeft op dat moment dus alleen dat zakje te openen en uw geneesmiddelen in te nemen.

Dit is voor iedereen die meerdere geneesmiddelen gebruikt. Maar het is vooral een uitkomst voor mensen die veel geneesmiddelen (meer dan 4) op verschillende momenten gebruiken. Als u het lastig vindt om te onthouden welke middelen u wanneer moet innemen. Of bijvoorbeeld als u soms niet meer weet of u uw middelen vanmorgen nu wel of niet hebt ingenomen.

Uw geneesmiddelen zitten per week in zakjes verpakt. Die zakjes zitten allemaal aan elkaar en zijn opgerold tot 1 rol. Die rol gaat in een dispenser (gratis van de apotheek). Het enige wat u hoeft te doen is op het juiste moment het bovenste zakje af te scheuren, het zakje te openen en uw geneesmiddelen in te nemen. Deze service kost niets extra. Uw geneesmiddelen worden per week aan u afgeleverd of u kunt het zelf afhalen in de apotheek.

 

U kunt zich hiervoor aanmelden. Wij zullen dan samen met u kijken wat de beste past in u geval. U kunt dit doen door onderstaande gegevens in te vullen.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. 

U kunt de informatie op deze website gebruiken:

  • om gezond te blijven;
  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.  Klik op de volgende link: www.thuisarts.nl